Cukor na miernom ohni za stáleho miešania skaramelizujeme tak, aby neostali žiadne hrudky a postupne pridávame maslo. Do masy nalejeme salko a za stáleho miešania prevaríme karamel. Ak sa nám urobia nejaké hrudky tak to celé precedíme cez sitko a do horúceho karamelu zamiešame orechy. Takto pripravenú plnku natierame v tenkej vrstve po celej ploche oplátky, ktoré vrstvíme kým sa nám neminie plnka. Takto pripravenú griláž opatrne zaťažíme a necháme v chlade. Nám to trvalo také dve tri hodinky kým sa to všetko pospájalo. Stuhnutú griláž krájame na ľubovoľné tvary a namáčame v čokoláde.
piatok 1. februára 2013
Karamelová griláž
Cukor na miernom ohni za stáleho miešania skaramelizujeme tak, aby neostali žiadne hrudky a postupne pridávame maslo. Do masy nalejeme salko a za stáleho miešania prevaríme karamel. Ak sa nám urobia nejaké hrudky tak to celé precedíme cez sitko a do horúceho karamelu zamiešame orechy. Takto pripravenú plnku natierame v tenkej vrstve po celej ploche oplátky, ktoré vrstvíme kým sa nám neminie plnka. Takto pripravenú griláž opatrne zaťažíme a necháme v chlade. Nám to trvalo také dve tri hodinky kým sa to všetko pospájalo. Stuhnutú griláž krájame na ľubovoľné tvary a namáčame v čokoláde.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára