Stránky

nedeľa 10. februára 2013

Bielkový chlebíček

Ak sa vám zvýšia bielka, tak neuvažujte čo s nimi, ale pripravte si tento veľmi jemnučký chlebíček, ktorý nie je náročný ani na prípravu ani na čas. U nás sa doslova zhltol v priebehu pár hodín. Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása.


  • 6 bielok
  • 200 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g škrobovej múky
  • 50 g sekaných lieskových orechov
  • 100 g masla
Bielka si vyšľaháme s práškovým cukrom do krémova, približne 10 minút. V druhej miske si zmiešame rozpustené maslo s múkou, škrobom a lieskovcami. Túto hmotu veľmi jemne zamiešame do vyšľahaného snehu. Chlebíčkovú formu vystelieme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a chlebík upečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára