- 1kg polohrubej múky
- 3-4 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 2 sáčky sušeného droždia
- 1 prášok do pečiva
- 3 žĺtky
- 2,5 dl oleja
- 0,6 l mlieka (podľa potreby)
- štipka soli
- 2 vanilkové tvarohy s hrozienkami Rajo
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 1 žĺtok
- bielkový sneh z 1 vajíčka
Medzitým si pripravíme plnku zmiešaním všetkých surovín, pričom na záver zľahka zamiešame bielkový sneh.
Vykysnuté cesto rozváľame na pomúčenej doske a krájame štvorce, ktoré plníme plnkou. Vytvárame buchty a kladieme do vymasteného pekáča. Aby sa buchty po upečení dobre rozdeľovali z každej strany ju mažeme olejom.
Buchty pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára