Plnka:
- orechy, mak
- mlieko
- práškový cukor
2. Cesto vyvaľkáme na tenký plát a po dĺžke cesta nanesieme plnku.
3. Cesto s plnkou zavinieme a odkrojíme naplnený valček.
4. Valček nakrájame na rovnaké časti a tvarujeme ako rožky.
5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.
6. Plnky orechovú alebo makovú pripravujem viac-menej od oka. Mletý mak/orechy zmiešam s práškovým cukrom podľa chuti, zaparím mliekom tak, aby plnka nebola príliš riedka, nechám vychladnúť a plním.
Musím vyskúšať, je to urobené rýchlejšie, ako robiť každý koláčik zvlášť
OdpovedaťOdstrániťSú vynikajúce,robila som už viackrát.Skutočne fajnové,zrovna zajtra sa na nich chystám.
OdpovedaťOdstrániť