- 150 g polohrubej múky
- 1 žĺtok
- polovica polievkovej lyžice prášku do pečiva
- 125 g práškového cukru
- 125 g masla
Tvarohová plnka:
- 250 g tvarohu bez hrudiek
- 1 vanilkový cukor
- 20 g vanilkového pudingu
- 40 g práškového cukru
- 1 dl mlieka
- 1 žĺtok
Sneh:
- 2 bielky
- 5 lyžíc kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
1. Z pripravených ingrediencií si pripravíme cesto, ktoré rozváľame a prenesieme na plech - táto dávka je na malý plech.
2. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku - vymiešali sme si tvaroh s cukrom, pudingom, mliekom a žĺtkom. Takto pripravený koláč dáme do rúry zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
3. Po desiatich minútach koláč vyberieme z rúry a poukladáme ovocie. Koláč pečieme ešte 40 minút.
4. Upečený koláč ozdobíme bielkovým snehom a necháme vo vyhriatej rúre ešte asi 5-10 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára