Stránky

sobota 20. októbra 2012

Pľundrové cesto

  • 3/4 pohára mlieka
  • 1 polievková lyžica kvasníc
  • 1/3 pohára cukru
  • 1 čajová lyžička vanilky
  • 2 vajcia
  • 3 a 1/4 pohára hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli

Plnka:
  • 1 hrnček masla
  • 1/4 hladkej múky
Z pripravených surovín si vypracujeme cesto a zabalené vo fólii ho uložíme do chladničky na 30 minút. Medzitým si v miske vymiešame maslo s hladkou múkou ako plnku, ktorú budeme dávať na cesto.
Po polhodine chladenia si cesto vyberieme a plnku rovnomerne rozotrieme na dve tretiny cesta. Následne cesto preložíme na polovicu v smere doprava a ešte raz zhora dole. Znova cesto zabalené vo fólii vložíme na 30 minút do chladničky. Cesto takto preložíme dvakrát.
Takto pripravené cesto necháme vo fólii v chladničke celú noc.
Pľundrové cesto môžeme použiť na výrobu drobného pečiva či štrúdle.