- 5 vajec
- 200 g horkej čokolády
- 3/4 hrnčeka roztopeného masla
- 3/4 hrnčeka cukru
- štipka soli
Príprava hrušiek:
- 3 hrušky
- 1 hrnček cukru
- vanilkový cukor
- pol čajovej lyžičky škorice
- 3 hrnčeky vody
1. Hrušky si ošúpeme a nakrájame na kúsky. Varíme vo vode s ostatnými ingredienciami približne 15 minút a necháme vychladnúť.
2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme maslo s horkou čokoládou a necháme ju vyhladnúť.
3. Žĺtky oddelíme od bielok.
4. Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli.
5. Do vyšľahaných žĺkov opatrne pridáme čokoládu a bielkový sneh z piatich bielok.
6. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a poukladáme na neho scedené uvarené hrušky.
7. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 45 minút.
8. Koláč môžeme potrieť čokoládovou šľahačkou - 250 ml šľahačkovej smotany, 2 polievkové lyžice vanilkového cukru, 2 polievkové lyžice kakaa. Tá moja sa trošku roztiekla, ale to len z dôvodu prílišnej nedočkavosti stravníkov :).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára