- 2 ks lístkového cesta (ja kupujem v Lidli)
- 200 g rastlinnej šľahačky
- 125 g malinového jogurtu
- 1 polievková lyžica malinového sirupu
- maliny
- vajce
1. Lístkové cesto nakrájame na pásy po dĺžke a namotáme ich na formičky určené na pečenie šamrolí. Formičky predtým jemne natriem olejom, ale len tak, že ich prejdem naolejovanými rukami.
2. Namotané cesto potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a upečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Ešte teplé dávame dole z formičiek. Pracujeme s nimi opatrne pretože teplé šamrole sú veľmi krehké.
3. Kým sa nám šamrolky pečú, pripravíme si plnku - vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej jednu polievkovú lyžicu malinového sirupu.
4. Opatrne zamiešame jeden malinový jogurt.
5. Plnku striekame cukrárskym vrecúškom do vychladených šamrolí.
6. Na ozdobenie a dochutenie konce šamrolí ozdobíme malinami a pocukríme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára