- 250 g polohrubej múky
- 250 g cukru
- 2 polievkové lyžice kakaa
- polovica prášku do pečiva
- 5 vajec
- 100 ml vody
- 100 ml oleja
- 1 liter mlieka
- 3 Zlaté Klasy
- 200 ml kyslej smotany
- 100 g masla
- 8 polievkových lyžíc cukru
- 300 ml mlieka
- 2 šľahačky v prášku
- 1 kg jahôd
- jahodový džem
Do vymiešaného piškótového cesta zamiešame sneh z vaječných bielkov. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút na plechu, ktory sme vystlali mastným papierom.
Upečený korpus natrieme jahodovým džemom a poukladáme čerstvé jahody prekrojené na polovicu alebo zavárané jahody.
Plnku pripravíme tak, že si uvaríme puding v litri mlieka, ku ktorému pridáme cukor.
Uvarený puding necháme vychladnúť, pričom do vlažného zamiešame na kúsky nakrájané maslo a kyslú smotanu. Krém navrstvíme na jahody a na pudingový krém dáme šľahačku.
Povrch koláča ozdobíme strúhanou čokoládou.
Aké maslo?
OdpovedaťOdstrániťAkoze ake maslo? Maslo je len maslo ... :)
OdstrániťMaslo je Rajo,Liptov,atd.
OdpovedaťOdstrániťMaslo Rajo,Liptov,atd.
OdpovedaťOdstrániťNapísali by ste mi, prosím, aký veľký plech je vhodné použiť na pečenie cesta? Ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťJa som dala raz okruhly priemer 28 cm bol ako torta a raz som dala klasicky 30*25cm.ten kolac je fakt vyborny.lepsie su zavarane jahody a na vrch ozdobit cerstve.
OdstrániťToto urcite vyskusam ... dakujem za super recept :)
OdpovedaťOdstrániťKoláčik je úžasný..����
OdpovedaťOdstrániť