Stránky

utorok 11. júna 2013

Mramorový koláč pod perinou

Tento koláčik je taká skladačka viacerých receptov a potreby minúť zmrazené bielky, tak dúfam, že vám bude chutiť.
Cesto:
  • 4 vajíčka
  • 220 g práškového cukru
  • 1 vanilka
  • 250 ml oleja
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml citrónovej šťavy
  • citrónová kôra
  • prášok do pečiva
  • 400 g polohrubej múky
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 300 g lesného ovocia
Plnka:
  • 380 ml mlieka
  • 1 a pol balíčka vanilkového pudingu
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 125 g masla
  • 100 ml Amaretta

Bielkový sneh:
  • 6 bielok
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru

Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Pridáme citrónovú šťavu a kôru. Ja som dala jednu čajovú lyžičku sušenej kôry. Striedavo pridávame múku s práškom na pečenie a olej zmiešaný s mliekom.
Na záver vyšľaháme bielkový sneh a zľahka zapracujeme do piškótového cesta. Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme polovicu cesta a do druhej polovice zamiešame dve polievkové lyžice kakaa a porozlievame na vanilkové cesto. Na vrch koláča poukladáme lesné ovocie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Mlieko zmiešame s cukrom a vanilkovým pudingom a uvaríme hustý puding. Necháme ho trochu vychladnúť a pomaly zamiešame kúsky masla a Amaretto (môžeme ho nahradiť aj iným alkoholom).
Krém natrieme na vychladený koláč a nanesieme bielkovú penu.
Bielkovú penu vyšľaháme nad parou spolu s cukrom približne 5minút a necháme ešte v rúre n

a krátko zapiecť pokiaľ povrch snehovej peny nechytí farbu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára