- 3 vajcia
- 60 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica vanilkového cukru
- 70 g polohrubej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 120 g masla
- 90 g mletých orechov
- 20 g práškového cukru
- 150 g sušeného mlieka
- 2 balíčky čokoládového pudingu
- 600 ml mlieka
- 100 g masla
- 100 g horkej čokolády
- 1 polievková lyžica práškového cukru
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 polievková lyžička rumu
Z upečeného cesta opatrne stiahneme papier na pečenie ešte kým je horúce a preklopíme na nový papier. V ňom roládu opatrne zrolujeme a zabalenú v utierke necháme vychladnúť.
Čokoládovú plnku pripravíme tak, že si uvaríme puding v mlieku do hustej kaše. Ešte do horúcej masy zamiešame horkú čokoládu a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme do peny a pomaly pridávame čokoládový puding. Na záver ochutíme cukrom, medom a rumom.
Orechovú plnku pripravíme zamiesením pripravených surovín a dostaneme hmotu podobnú marcipánu. Túto hmotu opatrne medzi dvoma potravinovými fóliami rozváľame.
Vychladenú roládu si roztiahneme a natrieme časťou krému. Orechovú hmotu si rozváľame medzi dvoma potravinovými fóliami a vrchnú odstránime. Následne ju opatrne prenesieme na koláč na spodnej fólii a preklopíme na čokoládovú plnku. Fóliu odstránime a nanesieme ďalšiu časť čokoládovej plnky. Naplnenú roládu zrolujeme a povrch potrieme poslednou časťou krému. Povrch rolády posypeme sekanými orechami a necháme v chladničke stuhnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára