- 5 vajec
 - 250 g polohrubej múky
 - 250 g práškového cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 1 prášok do pečiva
 - 100 ml vody
 - 100 ml oleja
 - jahody
 
- 1/5 litra mlieka
 - 1 karamelový puding
 
- 2 šľahačkové smotany
 - 500 g kyslej smotany
 - 2 vanilkové cukre
 - 1 polievková lyžica práškového cukru
 - škoricový cukor
 
1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.
2. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3. Olej zmiešaný s vodou pomaly prilievame do cesta.
4. Na záver primiešame do cesta vyšľahaný bielkový sneh. 
5. Z mlieka a pudingu si uvaríme puding podľa návodu na sáčku a necháme ho vychladnúť.
6. Cesto nalejeme do pekáča, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a ukladáme kôpky vychladeného pudingu.
7. Na vrch koláča ukladáme jahody.
8. Koláč pečieme pri teplote 180stupňov približne 30 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť.
9. Na koláč nanesieme polevu z kyslej smotany, ktorú sme zmiešali s vyšľahanými šľahačkami a cukrom. 
10. Koláč posypeme škoricovým cukrom a necháme v chladničke najlepšie celú noc. 
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára