Stránky

štvrtok 14. apríla 2016

Smotanová torta s ovocím

Korpus:
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dcl vody
  • 1dcl oleja
Smotanová plnka:
  • 2 kyslé smotany
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 stužovač šľahačky
  • vanilkový cukor
Ovocná plnka:
  • 1 balíček mrazeného ovocia-lesná zmes
  • 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica (nie kopcovitá) zlatého klasu
  • 1 tortové želé, ovocie na ozdobenie torty
1. Vyšľaháme cukor so žĺtkami a vanilkovým cukrom.

 
 
2. Pridávame pomaly vodu zmiešanú s olejom.

 
3. Zamiešame múku a prášok do pečiva.

 
4. Na záver pridáme sneh z vaječných bielkov.

 
 
5. Korpus pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút - odporúčam skontrolovať špajlou.

 
6. Keď sa korpus upečie necháme ho vychladnúť a prekrojíme ho na polovicu.



7. Pripravíme si ovocnú plnku - ovocie dáme do hrnca aj s cukrom a necháme cca 5 minút dusiť. Na záver pridáme k ovociu zlatý klas a ovocie, ktoré pustilo šťavu zahustíme.


9. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a uložíme do nej spodný korpus torty.

 
 
10. Nanesieme vychladenú ovocnú plnku a natrieme smotanovú plnku - trochu plnky si necháme na potretie vrchného korpusu.


11. Smotanová plnka - vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom na šľahačku, pridáme dve kyslé smotany a vanilkový cukor podľa chuti.


12. Tortu priklopíme druhým korpusom a vrch torty potrieme smotanovou plnkou.

 
 
13. Vrch torty ozdobíme ovocím - ja som použila mrazené čučoriedky, ktoré som poliala tortovým želé, pripraveným podľa návodu na sáčku.

14. Tortu necháme najlepšie počas noci oddychovať, nasledujúci deň vyberieme z formy a môžeme dozdobiť boky torty, čo ja som už nestihla :)...no a potom už len oslavujeme a oslavujeme :)


















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára