utorok 31. marca 2015
Marhuľové šatôčky
1. Lístkové cesto si nakrájame na štvorce a do každého štvorca dáme marhuľový džem.
3. Štvorec preložíme na polovicu, predtým sme spoje potreli jemne vodou, postláčame ich vidličkou.
4. Potrieme vajíčkom, posypeme cukrom a upečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút. Pri pečení sa z niektorých trošku vylial džem, ale na kráse a chuti im to neubralo :)
nedeľa 29. marca 2015
Čokoládové hrebene
- lístkové cesto
- mliečna čokoláda alebo nutella
- vajce
- voda
1. Lístkové cesto si nakrájame na štvorce.
2. Vložíme kúsok čokolády.
nedeľa 22. marca 2015
Páročky v lístkovom ceste
- lístkové cesto
- párky
- vajíčko
- sezamové semienka
1. Lístkové cesto rozbalíme a nakrájame asi na 1cm široké pásy. Párky prekrojíme na polovicu, prípadne ľubovoľne veľké kusy.
piatok 13. marca 2015
Banány v župane
1. Rozbalíme lístkové cesto a potrieme ho nutellou.
2. Posypeme mletými orechami a cesto nakrájame na širšie pásy.
3. Ošúpaný banán opatrne obtočíme lístkovým cestom a uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Potrieme ho vajíčkom posypeme škoricou a vanilkovým cukrom.
5. Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút.
sobota 7. marca 2015
Šamrole s jogurtovou plnkou
Ktorú gazdinku by nepotešili rýchle recepty, bez špinavej kuchyne, ktorých výsledkom sú neodolateľné dobroty? Jedným z nich je aj recept na jogurtové šamrole, ktorých príprava vám zaberie možno polhodinku a zaručene si celá rodina bude olizovať prsty.
1. Lístkové cesto nakrájame na pásy po dĺžke a namotáme ich na formičky určené na pečenie šamrolí. Formičky predtým jemne natriem olejom, ale len tak, že ich prejdem naolejovanými rukami.
2. Namotané cesto potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a upečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Ešte teplé dávame dole z formičiek. Pracujeme s nimi opatrne pretože teplé šamrole sú veľmi krehké.
3. Kým sa nám šamrolky pečú, pripravíme si plnku - vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej jednu polievkovú lyžicu malinového sirupu.
4. Opatrne zamiešame jeden malinový jogurt.
5. Plnku striekame cukrárskym vrecúškom do vychladených šamrolí.
6. Na ozdobenie a dochutenie konce šamrolí ozdobíme malinami a pocukríme práškovým cukrom.
- 2 ks lístkového cesta (ja kupujem v Lidli)
- 200 g rastlinnej šľahačky
- 125 g malinového jogurtu
- 1 polievková lyžica malinového sirupu
- maliny
- vajce
1. Lístkové cesto nakrájame na pásy po dĺžke a namotáme ich na formičky určené na pečenie šamrolí. Formičky predtým jemne natriem olejom, ale len tak, že ich prejdem naolejovanými rukami.
2. Namotané cesto potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a upečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Ešte teplé dávame dole z formičiek. Pracujeme s nimi opatrne pretože teplé šamrole sú veľmi krehké.
3. Kým sa nám šamrolky pečú, pripravíme si plnku - vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej jednu polievkovú lyžicu malinového sirupu.
4. Opatrne zamiešame jeden malinový jogurt.
5. Plnku striekame cukrárskym vrecúškom do vychladených šamrolí.
6. Na ozdobenie a dochutenie konce šamrolí ozdobíme malinami a pocukríme práškovým cukrom.
Prihlásiť na odber:
Príspevky (Atom)