Cesto:
- 150 g masla
- 125 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 125 g mletých lieskových orechov
- 50 g polohrubej múky
- pol prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička škorice
Jablková plnka:
- 800 g strúhaných jabĺk (približne 4 veľké jablká)
- pol hrnčeka práškového cukru
- 1 citrón - šťava
- 2 polievkové lyžice Zlatého Klasu
Šľahačka:
- 2 šľahačkové smotany
- vanilkový cukor
1. Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme roztopené maslo.
2. Do cesta pridáme múku, škoricu, prášok do pečiva a lieskové orechy.
3. Formu na tortu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto, ktoré pečieme pri teplote 160stupňov 30 minút.
4. Plnku pripravíme z nastrúhaných jabĺk, ktoré dusíme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou približne 10 minút. Na záver pridáme zlatý klas a varíme do zhustnutia.
5. Plnku navrstvíme na upečený a vychladený korpus. Tortu necháme stuhnúť a na záver potrieme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom. Tortu necháme poriadne vychladiť, najlepšie cez noc.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára