Jablková plnka:
- 2 kg nastrúhaných jabĺk
- 150 g kryštálového cukru
- škorica
- vanilkový cukor
- strúhanka
2. Jablkovú plnku pripravíme z očistených jabĺk, ktoré nastrúhame a premiešame so škoricou a cukrom.
3. Vychladené cesto si rozdelíme na tri časti. Prvú časť rozvaľkáme a dáme na spodok maslom vymasteného hlbokého plechu a posypeme jemne strúhankou.
4. Na prvý plát cesta navrstvíme polovicu jablkovej plnky, z ktorej rukami vytlačíme prebytočnú šťavu, ktorú jablká pustili.
6. Tretí plát cesta si rozvaľkáme a krájame pruhy, ktoré na vrch koláča ukladáme do tvaru mriežky.
8. Vychladený koláč posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára