- 320g hladkej múky
- 120g práškového cukru
- 120g masla
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 čajové lyžičky škorice
- polovica prášku do pečiva
Plnka:
- 1 slivkový lekvár
- 200 g mletých orechov
1. Z ingrediencií pripravených na cesto zamiesime medové cesto, ktoré dáme na pol hodiny do chladničky.
2. Vychladené cesto rozkrojíme na dve časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske.
3. Plnku pripravíme z lekváru a mletých orechov.
4. Na rozvaľkané cesto do stredu nanesieme plnku a koláč zvinieme najprv na koncoch smerom do vnútra a potom preložíme ako štrúdľu.
5. Povrch medovníka potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mletými orechami.
6. Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.
7. Vychladený koláč nakrájame na kúsky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára