- 225 g hladkej múky
- 30 g práškového cukru
- štipka soli
- 110 g masla
- 2 žĺtky
- mandľový extrakt
- 2 polievkové lyžice studenej vody
- 125 g masla
- 125 g práškového cukru
- 3 vajcia
- mandľový extrakt
- 125 g mletých mandlí
- 30 g hladkej múky
- džem
Vychladené linecké cesto rozváľame na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska tak, aby vyplnili celú formičku. Formičky nemusíme mastiť lebo obe cestá sú dostatočne mastné, takže sa nemusíte báť, že sa koláčiky po upečení nevyklopia.
Keď máme linecké kolieska vo formičkách, do košíčka lyžičkou uložíme kôpku hustého džemu a prikryjeme perinkou z mandľového cesta. Vrch tortičky môžete dozdobiť mandľovými lupienkami.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára