Rebarborovo-jahodový koláč s orechovou posýpkou
Linecké cesto :
- 300 g masla
- 300 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 600 g polohrubej múky
- 4 lyžičky prášku do pečiva
- rebarbora
- jahody
- škorica
- kryštálový cukor
- vanilka
- 180 g hrubej múky
- 160 g kryštálového cukru
- 130 g masla
- 30 g pomletých mandlí
Hneď v úvode nášho pečenia je dobré pripraviť si ovocie. Rebarbore orežeme konce a umyjeme v teplej vode. Následne ju nakrájame na kúsky, ktoré si dáme do väčšej misky a pridáme umyté jahody. Všetko ovocie zasypeme cukrom podľa vlastnej chute, poprášime škoricou a premiešame. Kým ovocie odpočíva, pripravíme si linecké cesto, ktoré je redšej konzistencie takže nie je možné ho rozváľať a prenášať na plech. Odporúčam preto odoberať kusy cesta a klásť ho rovno na suchý plech, ktorý nemusí byť vymastený, kedže cesto je dostatočne tukové. Cesto si následne rukou poroztláčame na celý plech a navrstvíme ovocie aj so šťavou, ktorú nám pustilo.Ovocnú vrstvu posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme z múky, cukru, mäkkého masla a pomletých mandlí.
Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov C pokiaľ nám okraje cesta nezhnednú. Po upečení odporúčam počkať, aj keď je to ťažké, a nakrájať ho radšej po vychladnutí, aby sa nám cesto nerozsýpalo.
A tu už máme výsledný efekt ... prajem vám dobrú chuť s rebarborou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára