Cesto:
- 6 vajec
- 200 g kryštálového cukru
- 1 dcl olej
- 1dcl mlieko
- 200 g hladkej múky
- pol prášku do pečiva
- pol sáčku vanilkového cukru
Plnka:
- 1 l mlieka
- 2 Zlaté Klasy (alebo iný puding)
- 100 g masla
- 6 banánov
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 2 polievkové lyžice cukru
- 2 dcl vody
1. Cukor a vanilkový cukor vyšľaháme so žĺtkami. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko zmiešané s olejom.
2. Do cesta na záver pridáme bielkový sneh a piškótové cesto upečieme pri teplote 180 stupňov.
3. Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a ešte do teplého zamiešame maslo. Puding necháme vychladnúť.
4. Po upečení odkrojíme z korpusu jednu tretinu a nakrájame tento kúsok piškóty na kocky. Takto nakrájaný korpus zalejeme kakaovou vodou (kakao, cukor, voda).
5. Do tejto hmoty pridáme na kolieska nakrájané banány.
6. Pridáme vychladený puding a všetko zľahka premiešame.
7. Takto pripravenú plnku nanesieme na upečený piškótový korpus a necháme v chladničke najlepšie počas celej noci. Povrch koláča posypeme nastrúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára