Stránky

pondelok 31. októbra 2016

Marlenka

Cesto:
  • 250 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 400 g hladkej múky
  • 1 polievková lyžica sódy bikarbóny
  • 3 vajcia
  • mlieko
Plnka:
  • 1 salko
  • 250 g masla
1. Maslo necháme roztopiť nad parou.


2. Pridáme práškový cukor a med. Cesto stále šľaháme nad parou.



3. Pridáme múku zmiešanú so sódou a postupne po jednom pridávame vajíčka.


 
4. Ak je cesto husté primiešame k nemu trošku mlieka.


5. Cesto rozotrieme na veľký hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút.


6. Cesto necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na polovicu. Dve polovičky prekrojíme ešte priečne ako korpus na tortu a tak dostaneme štyri pláty.


7. Každý plát potrieme plnkou, ktorú sme pripravili z vyšľahaného masla a salka.



 
 
 




 
8. Trochu plnky necháme ešte na potretie vrchu a bokov koláča, ktoré na záver posypeme hrubo namletými orechmi.

9. Marlenku necháme v chladničke cez noc, aby cesto poriadne nasiaklo plnkou a zmäklo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára