- 150g masla
- 100 g práškového cukru
- 4 vajíčka
- 400 g gaštanového pyré
- 100 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 3-4 kusy hrušiek
1. Maslo vyšľaháme a pridáme cukor.
2. K maslu s cukrom pridáme štyri žĺtka.
3. Zamiešame dve kocky gaštanového pyré.
4. Pridávame striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a bielkový sneh.
5. Misku, v ktorej budeme piecť koláč vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou a vylejeme cesto.
6. Na cesto poukladáme ošúpané, na hrubšie plátky nakrájané hrušky.
7. Koláč pečieme pri teplote 160 stupňov 45 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára