Cesto:
- 4 vajcia
- 1 hrnček (250ml) polohrubej múky
- 1 hrnček hrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 200 ml oleja
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 polievková lyžica rumu
- 1-2 polievkové lyžice kakaa
- marhuľový kompót
- 2 banány
Želatína:
- 1 liter ovocnej šťavy (šťava z kompótu a voda)
- 1 vanilkový puding
- 1čokoládový puding
1. Vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom.
2. Pridávame striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko s olejom.
3. Do cesta pridáme rum a na záver sneh z bielkov.
4. Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme polovicu svetlého cesta.
5. Do zvyšného cesta primiešame kakao a nalejeme na plech k svetlému cestu.
6. Na cesto poukladáme nakrájané marhule.
7. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov.
8. Na teplý koláč rozotrieme dva popučené banány.
9. Uvaríme želatínu jednu svetlú vanilkovú a druhú čokoládovú.
10.Do šťavy z kompótu dolejeme vodu tak, aby sme mali liter tekutiny. Do 500 ml zamiešame vanilkový puding a za stáleho miešania uvaríme hustú želatínu. Do zvyšku zamiešame čokoládový puding a uvaríme hustú čokoládovú želatínu.
11. Na vychladený koláč nalejeme najprv vanilkovú želatínu a necháme ju stuhnúť a potom čokoládovú želatínu. Po stuhnutí koláč nakrájame na kúsky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára