Krém:
- 500 g mascarpone
- 500 g jahodového jogurtu
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 300 g jahôd
- 60 g práškový cukor
Ďalšie ingrediencie:
- piškóty lady fingers
- čerstvé jahody
- káva
- cukor
- amaretto
1. Uvaríme si asi 3 dcl silnej kávy, ktorú si osladíme cca 1 polievkovou lyžicou cukru a prilejeme Amaretto podľa chuti.
2. Piškóty nakrátko namočíme do kávy a ukladáme do formy na tiramisu.
3. Na piškóty nanesieme krém - vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme mascarpone a jahodový jogurt.
4. Do plnky pridáme na drobno nakrájané jahody a všetko premiešame.
5. Na vrstvu krému poukladáme jahody a znova postup opakujeme - piškóty, krém jahody.
6. Tiramisu necháme v chladničke aspoň 3 hodiny, aby piškóty nasiakli krémom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára