- 6 vajec
- 175 g práškového cukru
- polovica vanilkového cukru
- 100 g mletý mak
- 100 g mleté orechy
- štvrť čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 100 g maslo
Poleva:
- 2dcl malinového sirupu
- džem
- čokoláda
1. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.
2. Pridáme mak, orechy a prášok do pečiva.
3. Roztopené maslo nalejeme do cesta a na záver pridáme vyšľahaný bielkový sneh.
4. Koláč nalejeme do formy a upečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
5. Upečený koláč polejeme sirupom - ja som dala 1,5dl sirupu a 0,5 dl rumu, kto má rád bez alkoholu dá len sirup.
6. Povrch koláča potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Ďakujem za recept.Odporúčam.Dôležitú úlohu zohráva kvalitný mak.Kupujte len ručne zberaný,po rozhryznutí sladký,bez náznaku horkosti či zatuchnutia.Moja verzia: +nastrúhané jablko+2 lyžice múky,nemala som sirup,no keďže bolo cesta málo na štandardný plech (použite menší rozmer),výsledný koláč bol vysoký 1 cm,spolu s džemom a hojnou vrstvou poctivej čokolády aj tak výborný.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za názor, koláčik som piekla na malom plechu preto je trošku vyšší ako 1cm :), najdôležitejšie je, že chutil. Pekný deň
Odstrániť