Stránky

nedeľa 19. júna 2016

Jahodové tiramisu

Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g jahodového jogurtu
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 300 g jahôd
  • 60 g práškový cukor

Ďalšie ingrediencie:
  • piškóty lady fingers
  • čerstvé jahody
  • káva
  • cukor
  • amaretto
1. Uvaríme si asi 3 dcl silnej kávy, ktorú si osladíme cca 1 polievkovou lyžicou cukru a prilejeme Amaretto podľa chuti.

 
2. Piškóty nakrátko namočíme do kávy a ukladáme do formy na tiramisu.

 
3. Na piškóty nanesieme krém - vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme mascarpone a jahodový jogurt.

 
4. Do plnky pridáme na drobno nakrájané jahody a všetko premiešame.

5. Na vrstvu krému poukladáme jahody a znova postup opakujeme - piškóty, krém jahody.

 
 
 
6. Tiramisu necháme v chladničke aspoň 3 hodiny, aby piškóty nasiakli krémom a podávame.
















nedeľa 5. júna 2016

Nepečený čokoládovo tvarohový koláč

Cesto:
  • 100g masla
  • 1 balíček BEBE sušienok
Plnka:
  • 250ml šľahačky
  • 500 g jemného tvarohu
  • 300 g horkej čokolády
  • jahody
1. Sušienky rozmrvíme a zmiešame s roztopeným maslom.

 
2. Masu roztlačíme rukou na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali alobalom.

 
3. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme tvaroh.

 
4. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a vylejeme ju do šľahačkovo tvarohovej masy.

 
5. Tvarohovú plnku nalejeme do tortovej formy na sušienkové cesto a na vrch poukladáme jahody.

 
6. Koláč necháme v chladničke najlepšie počas celej noci.








streda 1. júna 2016

Pudingový koláč s jahodami

Cesto:
  • 5 vajec
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleja
  • jahody
Puding:
  • 1/5  litra mlieka
  • 1 karamelový puding
Poleva:
  • 2 šľahačkové smotany
  • 500 g kyslej smotany
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • škoricový cukor

1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.



2. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 
3. Olej zmiešaný s vodou pomaly prilievame do cesta.
 
 
4. Na záver primiešame do cesta vyšľahaný bielkový sneh.

 
5. Z mlieka a pudingu si uvaríme puding podľa návodu na sáčku a necháme ho vychladnúť.
 
6. Cesto nalejeme do pekáča, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a ukladáme kôpky vychladeného pudingu.

 
7. Na vrch koláča ukladáme jahody.

 
8. Koláč pečieme pri teplote 180stupňov približne 30 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť.

 
9. Na koláč nanesieme polevu z kyslej smotany, ktorú sme zmiešali s vyšľahanými šľahačkami a cukrom.
 

10. Koláč posypeme škoricovým cukrom a necháme v chladničke najlepšie celú noc.