- 150 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilka
- 5 vajec
- 5 polievkových lyžíc vlažnej vody
Plnka:
- 2 kelímky kyslej smotany
- 1 šľahačková smotana
- 1 vanilkový cukor
- 6-7 kusov kivi
Želé:
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- pol litra vody
- 1 Zlatý klas
- 1 veľká šumienka Kivi
1. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
2. Pridáme múku a vlažnú vodu.
3. Do cesta pridáme vyšľahaný bielkový sneh.
4. Korpus pečieme vo vyhriatej rúre.
5. Upečený korpus necháme vychladnúť a pripravíme si smotanovú plnku. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme k nej kyslú smotanu a vanilkový cukor.
6. Plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.
7. Na vrch poukladáme na plátky narezané kivi
8. Ovocie zalejeme kivi želé, ktoré uvaríme z vody, kivi šumienky, cukru a pudingového prášku Zlatý klas. Želé varíme za stáleho miešania pri miernej teplote až kým nezhustne. Uvarené želé necháme mierne vychladnúť a opatrne nalievame na koláč.